Dušená rýže s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 16 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 73.4 mg
- Vláknina 3066 mg
- Vitamín A 3066 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Rýži nesolíme, brynza je dost slaná.
-
2
V mezičase vyškvaříme na pánvi slaninu nakrájenou na kostičky. Brynzu vymícháme do hladké hmoty.
-
3
Do udušené rýže opatrně vmícháme slaninu a brynzu. Dbáme, aby rýže nezkašovatěla.