Bohatý talíř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 29 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 134.4 mg
- Draslík 843.8 mg
- Vláknina 9570 mg
- Vitamín A 9570 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2176.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, víno a podzemnicový olej promícháme, osolíme a opepříme.
-
2
Přidáme do směsi šalvěj. Ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně přidáme k hmotě.
-
3
Maso nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Očistíme, opereme a na růžičky rozdělíme brokolici a květák.
-
4
Zeleninu krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Rozehřejeme olej ve fritéze. Maso a zeleninu obalíme těstíčkem a na závěr fritujeme v horkém oleji dozlatova.