Polévka z ementálu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Bujón slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 559 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 80.5 mg
  • Draslík 37 mg
  • Vláknina 424.3 mg
  • Vitamín A 424.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr nastrouháme, ve vodě uvaříme kostku bujonu, petrželku nakrájíme najemno, vejce rozšleháme.

  • 2

    Na másle usmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme sýr, necháme mírně roztavit, po částech zaléváme vývarem. Když se polévka začne vařit, vlijeme do ní vejce, dobře ho rozšleháme a necháme v polévce srazit. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu