Polévka z ementálu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 559 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 80.5 mg
- Draslík 37 mg
- Vláknina 424.3 mg
- Vitamín A 424.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nastrouháme, ve vodě uvaříme kostku bujonu, petrželku nakrájíme najemno, vejce rozšleháme.
-
2
Na másle usmažíme strouhanku dorůžova, přimícháme sýr, necháme mírně roztavit, po částech zaléváme vývarem. Když se polévka začne vařit, vlijeme do ní vejce, dobře ho rozšleháme a necháme v polévce srazit. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.