Syrový marinovaný losos s hořčičnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 2270 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 32.5 mg
- Draslík 293.1 mg
- Vláknina 670.5 mg
- Vitamín A 670.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososové filety rozložíme na pracovní plochu, odstraníme kostičky a potřeme je směsí mořské soli, cukru a pepře. Kopr opláchneme, osušíme a nahrubo nasekáme. Jeden filet vždy posypeme koprem a překryjeme druhým. Jednu třetinu kopru odložíme na omáčku. Maso vložíme do plastikového sáčku, vytlačíme vzduch a uzavřeme. Položíme do pánve, zatížíme prkénkem a necháme 1-2 dny marinovat v lednici. Mezitím občas otočíme.
-
2
Zbylý kopr nasekáme najemno, smícháme s octem, hořčicí, strouhaným křenem, ochutíme solí a pepřem. Filety vyjmeme ze sáčku, otřeme papírovou utěrkou a šikmo ostrým nožem nařežeme na tenké plátky. Podáváme studené s hořčičnou omáčkou. Jako přílohu můžeme použít čerstvě opečený toastový chléb.