Hanácká roštěná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 52 g
- Sodík 1413 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 84.9 mg
- Draslík 485.5 mg
- Vláknina 2223 mg
- Vitamín A 2223 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého a osušeného roštěnce nakrájíme roštěnky, mírně je naklepeme, okrajové blány nařízneme, maso osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem a pomoučíme hladkou moukou. Roštěnky rychleji opečeme v polovině horkého tuku a vyjmeme.
-
2
V části tuku osmažíme dozlatova cibuli, nakrájenou na jemná kolečka. Vyjmeme ji a necháme okapat na cedníku.
-
3
Ve zbylém tuku opečeme slaninu upravenou na hřebínky a oloupanou klobásu nakrájenou na kolečka.
-
4
Nakonec roštěnky ozdobíme po okrajích kolečky klobásy a smažené cibule, na střed položíme hřebínek slaniny a strouhaný křen. Podléváme vlastním výpekem.