Losos v hořčično-bramborové krustě
Suroviny
- 30 g Pažitka
- 120 g Cibule
- 800 g Losos - filety
- 800 g Kapusta hlávková
- 20 g Máslo čerstvé
- 700 g Brambory
- 5 g Muškátový oříšek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 300 g Lišky čerstvé
- 40 g Hořčice
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 8 ml Olej rostlinný
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 41 g
- Sodík 734 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 192.5 mg
- Draslík 2349 mg
- Vláknina 19667.5 mg
- Vitamín A 19667.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 266.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odstraníme vnější listy kapusty, hlávku rozčtvrtíme, odstraníme košťál a kapustu nadrobno nakrájíme. Krátce spaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.
-
2
V horkém másle zesklovatíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme kapustu, podlijeme 200 g smetany a provaříme.
-
3
Lososa očistíme, osolíme a opepříme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Horní stranu rybích filetů potřeme hořčicí a navrstvíme bramborovou hmotu, vložíme na horký olej bramborovou hmotou směrem dolů a na mírné teplotě pečeme 6-8 minut, obrátíme a 1-2 minuty dopékáme.
-
4
Mezitím na másle osmahneme očištěné houby, přidáme nadrobno nakrájenou pažitku, osolíme a chvíli opékáme. Zbývající smetanu ušleháme, přidáme do kapusty a ochutíme solí a čerstvě nastrouhaným oříškem. Kapustu rozdělíme na talíře, nahoru položíme lososa a ozdobíme liškami.