Čínské muškátové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 180 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Tuk
  • 60 g Cukr krupice
  • 175 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 494 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 151 mg
  • Draslík 40.3 mg
  • Vláknina 2939 mg
  • Vitamín A 2939 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku vsypeme do mísy a přidáme cukr, na vločky nakrájené máslo a tuk na pečení. Těsto zpracujeme, aby připomínalo strouhanku. Přilijeme trochu vody a vypracujeme tužší těsto. Vyklopíme je na pomoučenou pracovní desku a hněteme ještě 5 minut. Potom těsto zabalíme do fólie a necháme 20 minut v chladničce.

  • 2

    Příprava krému: Vejce ušleháme s cukrem do pěny, vešleháme mléko, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a vše promícháme.

  • 3

    Těsto rozdělíme na stejné kousky, vytvarujeme do kuliček a ty vtiskneme do koláčových formiček.

  • 4

    Na těsto rozdělíme krém a koláčky pečeme v troubě při 150 stupních Celsia 25-30 minut.

  • 5

    Upečené, mírně vychladlé koláčky vyklopíme z formiček a zcela vychladlé posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Komentáře k receptu