Telecí polévka
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 2 ks Bobkový list
- 0.5 ks Telecí hlava
- 2.5 l Voda pitná
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 17 g
- Sodík 456 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 198.5 mg
- Draslík 60.5 mg
- Vláknina 2354.3 mg
- Vitamín A 2354.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou telecí hlavu vaříme spolu s očištěnou kořenovou zeleninou a bobkovým listem. Měkké maso obereme a nadrobno nakrájíme.
-
2
Polévku přecedíme a zahustíme světlou jíškou připravenou ze sádla a hladké mouky. Do polévky přilijeme bílé víno a přidáme nakrájené maso a zeleninu.
-
3
Žemle nakrájíme na kostičky a necháme mírně oschnout v teplé troubě. Zalijeme rozšlehanými vejci a na chvíli vložíme do trouby. Podáváme jako vložku do polévky.