Džuveč z vepřového bůčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 130 g Rýže loupaná
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 958 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 82 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 104.6 mg
  • Draslík 660.3 mg
  • Vláknina 5939.8 mg
  • Vitamín A 5939.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý bůček nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Vmícháme mletou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme.

  • 2

    K téměř měkkému masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, česnek utřený se solí a propláchnutou rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme, chvíli povaříme a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka.

  • 3

    Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu