Džuveč z vepřového bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 958 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 82 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 660.3 mg
- Vláknina 5939.8 mg
- Vitamín A 5939.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý bůček nakrájíme na hranolky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle, přidáme nakrájené maso, osolíme, opepříme a mírně osmahneme. Vmícháme mletou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme.
-
2
K téměř měkkému masu přidáme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, oloupaná, na dílky nakrájená rajčata, česnek utřený se solí a propláchnutou rýži. Vše zalijeme horkou vodou, promícháme, chvíli povaříme a ve vyhřáté troubě dusíme doměkka.
-
3
Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.