Zadělávaná slepice
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
- 20 g Máslo čerstvé
- 1000 g Slepice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 23 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 198.2 mg
- Draslík 527.5 mg
- Vláknina 3058.8 mg
- Vitamín A 3058.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici naporcujeme, zalijeme vařící vodou, osolíme a zvolna vaříme do poloměkka. Potom přidáme oloupanou, rozpůlenou cibuli a kořenovou zeleninu, vaříme vše do měkka.
-
2
Z oleje, másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem ze slepice, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut za častého míchání.
-
3
Do omáčky přilijeme mléko, uvedeme znovu do varu, přidáme koření, sůl, nasekanou petrželku a částečně vykostěné porce slepice. Vše jen prohřejeme.
-
4
Podáváme s těstovinami.