Skopový hřbet Metternich

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 1000 g Skopový hřbet
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Bešamel
  • 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 331.1 mg
  • Vláknina 1581.8 mg
  • Vitamín A 1581.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hřbet omyjeme, tuk lehce nařízneme a maso svážeme. Osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Maso opečeme na rozpáleném tuku ze všech stran, přebytečný tuk slijeme, maso podlijeme trochou horké vody a dáme péci do silně vyhřáté trouby.

  • 2

    Po upečení maso vyřízneme a kosti potřeme 1/4l bešamelové paprikové omáčky - paprika smíchaná s bešamelem. Omáčku předem zahustíme nasekanými žampiony a povaříme.

  • 3

    Plátky masa urovnáme zpět na hřbet, přelijeme zbylou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a pokapeme máslem. Zapečeme dozlatova.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu