Jihomoravský vepřový guláš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 500 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.75 šálek Hrášek
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 835.4 mg
  • Vláknina 5756.3 mg
  • Vitamín A 5756.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso, osolíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme.

  • 2

    K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky zbavené semen, oloupaná, nakrájená rajčata a hrášek. Vše dusíme do změknutí zeleniny.

  • 3

    Zvlášť na másle dusíme na plátky nakrájené žampiony. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme dušené žampiony.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.

Komentáře k receptu