Brambory dušené s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 15.1 mg
- Draslík 1071.1 mg
- Vláknina 10330 mg
- Vitamín A 10330 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu silně vymastíme polotuhým máslem (nebo sádlem). Brambory nakrájíme na plátky a cibuli jemně nasekáme.
-
2
Do mísy klademe plátky brambor, každou vrstvu osolíme a posypeme cibulí a nasekanou petrželkou.
-
3
Nakonec vše zalijeme vývarem, poklademe kousky másla a upečeme.