Hovězí kýta s lečem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 443 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 59.9 mg
- Draslík 646.9 mg
- Vláknina 2039 mg
- Vitamín A 2039 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, rozkrájíme na tenké plátky, osolíme, naklepeme a obalíme v mouce. V teflonovém hrnci rozpálíme sádlo, plátky masa na něm opečeme po obou stranách a vyndáme z hrnce. Na zbylém rozpáleném sádle v hrnci osmahneme drobně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, promícháme, zalijeme vodou. Vložíme zpátky maso, hrnec přiklopíme a vaříme 30 minut do měkka.
-
2
Měkké maso opět vybereme z omáčky, přidáme lečo. Zamícháme, vložíme oloupaný a na tenká kolečka pokrájený česnek, drobně nasekanou chilli papričku, dochutíme pepřem. Dusíme do změknutí zeleninového leča.
-
3
Na jednotlivé talíře rozdělíme připravené lečo, na něj poklademe teplé plátky masa. Nakonec přidáme vhodnou přílohu a podáváme.