Smažené brambory pro alergiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 35.1 mg
- Draslík 445.7 mg
- Vláknina 3149.7 mg
- Vitamín A 3149.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve vodě se slupkou. Necháme vychladnout a oloupeme, nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 centimetr. Hovězí maso také rozkrájíme na kostky o hraně 1 centimetr.
-
2
Oloupeme cibuli a posekáme nadrobno.
-
3
Připravíme pánev, vlijeme do ní olej a zahřejeme. Vsypeme do pánve cibulku a osmahneme ji, dokud lehce nezhnědne. Poté přidáme nakrájené brambory i maso, opečeme a lehce promícháváme. Osolíme, opepříme a přidáme worcester.
-
4
Ztlumíme teplotu, rozprostřeme směs brambor rovnoměrně po pánvi a přitlačíme. 15 minut upravujeme tak, aby spodní část příliš nezhnědla. Nesmíme směs spálit.
-
5
Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou a podáváme.