Čalamáda ze zelí a paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 21 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 11.2 mg
- Draslík 666.2 mg
- Vláknina 17380 mg
- Vitamín A 17380 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 220.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na proužky nakrájíme zelí, papriky zbavíme jadérek a nakrájíme na proužky, cibuli na kolečka.
-
2
Promícháme a 2 hodiny necháme odležet.
-
3
Připravíme v hrnci nálev, smícháme olej, Deko, ocet a vodu a povaříme.
-
4
Scedíme vychladlý nálev a nalijeme ho do čistých omytých sklenic, které jsme naplnili zeleninovou směsí.
-
5
Sklenice uzavřeme, zatížíme a 24 hodin necháme stát.
-
6
Poté schováme do temna.