Salát ze špenátu a vajec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 19 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 475 mg
- Vláknina 3112 mg
- Vitamín A 3112 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listový špenát otrháme z řapíků, listy propláchneme a necháme spařit ve vroucí vodě. Poté je necháme okapat, nakrájíme na proužky. Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme, oloupeme, krájíme na osminky. Pažitku rozkrájíme nadrobno. Zálivku připravíme smícháním oleje s cukrem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
-
2
V míse promícháme špenát se zálivkou, poklademe vejci, posypeme pažitkou. Před podáváním necháme salát vychladit.