Irské rybí řízky
Suroviny
- 600 g Platýz - filety
- 100 ml Voda pitná
- 60 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 17 g
- Sodík 317 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 573.3 mg
- Vláknina 288.8 mg
- Vitamín A 288.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, nasekanou petrželkou, tymiánem, solí a pepřem. Přilijeme asi 100 ml vody a vše dobře promícháme. Těstíčko má mít hustotu smetany.
-
2
Omyté a osušené filety namočíme v těstíčku a po okapání smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Těstíčko nabude na objemu a bude křupavé, rybí maso zůstane uvnitř šťavnaté.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami.