Rybí salát s ovocem a zeleninou
Suroviny
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200 g Chléb pšeničný (bílý)
- 80 g Jablka
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Okurky nakládané
- 150 g Pomeranče
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 50 g Cukr moučkový
- 250 g Mořská štika - filety
- 40 ml Voda pitná
- 30 ml Ocet vinný
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 96 g
- Sodík 1064 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 24.4 mg
- Draslík 339 mg
- Vláknina 9565 mg
- Vitamín A 9565 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety vložíme do vroucí vody a 10 minut povaříme. Scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Mrkev s jablkem nastrouháme nahrubo, kyselé okurky nakrájíme na nudličky, pomeranč oloupeme, rozebereme na dílky, které ještě překrojíme. Do mísy vložíme vychladlé maso, přidáme scezený nakládaný hrášek, okurky, mrkev, jablko, pomeranč, ochutíme cukrem, solí, pepřem, přilijeme olej, ocet a vodu. Vše důkladně promícháme a dáme vychladit.
-
3
Podáváme s bílým pečivem.