Rajčata plněná těstovinami a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 4 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 418.3 mg
- Vláknina 2478.5 mg
- Vitamín A 2478.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme rajčata, vyjmeme z nich dužinu. V osolené vodě uvaříme těstoviny.
-
2
Smícháme nakrájenou rukolu se 2 lžícemi olivového oleje. Zbytek oleje rozpálíme na pánvi a orestujeme nasekaný česnek, filety ančoviček a červenou papriku. Přidáme rukolu a trochu oleje. Vzniklou směsí přelijeme těstoviny a vmícháme do nich balzamikový ocet.
-
3
Těstovinovou směsí naplníme rajčata a servírujeme po vychlazení na pokojovou teplotu.