Hajdučský čevap

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřová kýta
  • 300 g Jehněčí kýta
  • 250 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 dl Ocet vinný
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1108 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 142.3 mg
  • Draslík 785.4 mg
  • Vláknina 4428.8 mg
  • Vitamín A 4428.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jehněčí a vepřové maso nakrájíme na nudličky podobně jako hranolky 6cm dlouhé a 1cm silné.

  • 2

    Maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibuli na silnější kolečka.

  • 3

    Připravíme si marinádu:

  • 4

    do 2dl vinného octa a 0,5dl vody, dáme celý pepř, bobkový list a drobně nakrájenou zelenou petržel.

  • 5

    Vše krátce povaříme a vychladlou marinádou zalijeme maso s cibulí a necháme 1 hodinu odstát.

  • 6

    Omytou papriku zbavenou jadřinců a uzenou slaninu nakrájíme na větší kousky.

  • 7

    Maso, cibuli, papriku a slaninu střídavě napichujeme na grilovací jehly a opečeme na grilu dozlatova.

  • 8

    Během grilování maso potíráme olivovým olejem, osolíme a opepříme až když je maso opečené.

Komentáře k receptu