Humr s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Humr
  • 3 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1351 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 356.3 mg
  • Draslík 1466.5 mg
  • Vláknina 9582.5 mg
  • Vitamín A 9582.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme větší hrnec s vodou, do které dáme cibuli, 3 dl bílého vína, sůl a očištěnou kořenovou zeleninu.

  • 2

    Vodu se zeleninou přivedeme do varu, uchopíme živého, umytého humra za ocas a rychle ho hodíme po hlavě do vařící vody, aby se netrápil.

  • 3

    Humra vaříme 20 minut, vývar i s humrem necháme vychladnout.

  • 4

    Maso vybereme z krunýře a nakrájíme na kostky.

  • 5

    Humra servírujeme na talíři s plátky citronu.

Komentáře k receptu