Cibulky s marinádou z rajčat

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Bobkový list
  • 2 ks Hřebíček
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Rajčata
  • 1 kg Cibulka jarní
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2547 mg
  • Vláknina 72528.5 mg
  • Vitamín A 72528.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100.2 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky očistíme, umyjeme a dáme vařit. Jakmile voda začne vařit, cibulky scedíme, vložíme nazpět do hrnce, zalijeme znovu horkou vodou a vaříme doměkka přibližně 15 minut. Měkké cibulky znovu scedíme a necháme je vychladit.

  • 2

    Mezitím připravíme marinádu: bobkový list, celý pepř a hřebíček povaříme ve 1/4 litru vody. Koření vyjmeme a do tohoto vývaru přilijeme ještě 1/2 litru vody a spařená oloupaná rajčata, která jsme nakrájeli na malé kostky.

  • 3

    Mouku s olejem vymícháme dohladka a za stálého míchání přidáme do kořeněného vývaru, který vaříme ještě 20 minut. Vývar dochutíme solí a cukrem.

  • 4

    Touto marinádou přeléváme cibulky.

  • 5

Komentáře k receptu