Cibulky s marinádou z rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 29 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 2547 mg
- Vláknina 72528.5 mg
- Vitamín A 72528.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100.2 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, umyjeme a dáme vařit. Jakmile voda začne vařit, cibulky scedíme, vložíme nazpět do hrnce, zalijeme znovu horkou vodou a vaříme doměkka přibližně 15 minut. Měkké cibulky znovu scedíme a necháme je vychladit.
-
2
Mezitím připravíme marinádu: bobkový list, celý pepř a hřebíček povaříme ve 1/4 litru vody. Koření vyjmeme a do tohoto vývaru přilijeme ještě 1/2 litru vody a spařená oloupaná rajčata, která jsme nakrájeli na malé kostky.
-
3
Mouku s olejem vymícháme dohladka a za stálého míchání přidáme do kořeněného vývaru, který vaříme ještě 20 minut. Vývar dochutíme solí a cukrem.
-
4
Touto marinádou přeléváme cibulky.
-
5