Rybí polévka s rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 100 g Filé rybí
  • 20 g Pórek
  • 30 g Rýže loupaná
  • 30 g Mrkev kořen
  • 10 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Celer - nať
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 53.6 mg
  • Vláknina 2788 mg
  • Vitamín A 2788 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podusíme rýži v litru vody téměr doměkka, pak na oleji opečeme filé, přidáme pórek, mrkev, cibuli, koření, zalijeme vodou a přidáme rýži - toto vaříme cca 10 min.

  • 2

    Z polévky vyjmeme bobkový list, polévku přecedíme, zeleninu a filé rozmixujeme a vložíme zpět do vývaru.

  • 3

    Ochutíme sójovkou a celerovou natí.

Komentáře k receptu