Zapečené dršťky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Dršťky vařené
  • 1000 g Paprika zelená
  • 500 g Rajčata
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 196.3 mg
  • Draslík 795.4 mg
  • Vláknina 11623.8 mg
  • Vitamín A 11623.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 218.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté papriky nakrájíme na nudličky a osmažíme na oleji (lžíci odložíme na vytření pekáče) na pánvi. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a dusíme, dokud nevysmahne všechna tekutina.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme olejem, vložíme do ní směs paprik a rajčat a navrch urovnáme vařené dršťky. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. Mírně podlijeme vodou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu