Bramborové pečivo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 230 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Sůl
  • 2 g Hořčičné semínko
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ovesné vločky
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 15 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 231 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 385.3 mg
  • Vláknina 4839.7 mg
  • Vitamín A 4839.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.

  • 2

    Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.

Komentáře k receptu