Bramborové pečivo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 5 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 385.3 mg
- Vláknina 4839.7 mg
- Vitamín A 4839.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, sůl, prášek do pečiva, mleté hořčičné semínko a promícháme. Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem a přidáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme měkké máslo a vypracujeme hladké těsto. Vytvarujeme větší kruhový bochník, který nožem lehce nařízneme na 6 stejných dílů. Potřeme vodou a posypeme ovesnými vločkami. Plech potáhneme papírem na pečení, položíme na něj bochník, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut, až bude povrch zlatavý.
-
2
Bochník necháme částečně vychladnout a nalámeme podle zářezů na 6 kousků.