Vláčný bramborovo-česnekový bezlepkový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Směs Promix forte
  • 200 g Mouka bezlepková Mantler
  • 100 g Mouka pohanková
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Brambory vařené
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 dl Voda pitná
  • 1 balení Droždí sušené
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 8 polévková lžíce Burisony
  • 0.58 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 557 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 284.9 mg
  • Vláknina 7255 mg
  • Vitamín A 7255 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 474 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme kvásek: do misky dáme 1 dl vlahého mléka, celý sáček sušených kvasnic a lžičku cukru. Kvásek necháme dobře vzejít.

  • 2

    Do mísy nasypeme 100 g bezlepkové směsi Promix forte, 200 g bezlepkové směsi Mantler, 100 g pohankové mouky, 2 dl mléka, 3 lžíce oleje, 1 vejce, 3 lžíce oleje, 8 lžic rýžových burizonů, 2 utřené stroužky česneku, 3 nastrouhané uvařené brambory, 1 lžičku kmínu a 2 lžičky soli. Vše promícháme, přilijeme kvásek a těsto důkladně prohněteme. Vláčné těsto vložíme do formy vytřené olejem, zakryjeme čistou utěrkou a necháme minimálně 30 - 40 minut kynout na teplém místě.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C až 220°C přibližně po dobu 40 minut.

  • 4

    Těsto během pečení potíráme vodou (minimálně 3 x).

  • 5

    Upečený chléb vyjmeme z formy, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Teprve poté ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu