Salát míchaný z listů
Suroviny
- 30 g Ořechy vlašské
- 50 g Pažitka
- 100 g Čekanka
- 100 g Salát Polníček
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 0.5 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Cibulka jarní
- 0.25 ks Salát kadeřavý
- 12 ks Rajčata Cherry
- 0.5 ks Salát listový Dubáček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Víno červené
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 1 polévková lžíce Ořechový olej
- 0.09 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 22 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 617.3 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku, hlávkový a kadeřavý salát, dubáček a polníček opláchneme vodou a odlámeme z nich uvadlé listy. Necháme je okapat, rozebereme je na jednotlivé listy a nakrájíme nebo na trháme na malé kousky.
-
2
U jarních cibulek odkrojíme nejdříve kořenovou část a uvadlou zelenou část, ponecháme pouze čerstvou. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Cherry rajčata omyjeme a rozkrájíme na polovinu.
-
3
Stroužek česneku oloupeme a rozkrojíme napříč na poloviny. Česnekem vytřeme povrch větší salátové mísy. Vložíme do ní všechny kousky salátů, přidáme cibulová kolečka a půlky cherry rajčat.
-
4
Do misky vložíme hořčici, víno, vinný i balzamikový ocet, olivový a ořechový olej, vše promícháme a ušleháme. Osolíme a opepříme.
-
5
Nahrubo si nasekáme jádra z vlašských ořechů a pánvi je na oleji z pšeničných klíčků opečeme.
-
6
Do menšího kastrolku nalijeme vodu a v ní uvaříme vejce. Zchladíme ho ve studené vodě, oloupeme skořápku a natvrdo vařené vejce nasekáme nadrobno. Pažitku nakrájíme nadrobno. Salát přelijeme hotovou zálivkou a posypeme opraženými ořechy, nasekaným vejcem a pažitkou.