Topinky s fazolemi a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 331.2 mg
- Vláknina 13735 mg
- Vitamín A 13735 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole z konzervy scedíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátečky, 1 stroužek dáme stranou, rozmarýn posekáme. V pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje, přisypeme plátečky česneku a osmažíme dorůžova. Přidáme fazole, podusíme a odstavíme. Zakápneme octem, osolíme, opepříme a rozmačkáme.
-
2
Ciabattu nakrájíme na plátky, opečeme nasucho v topinkovači, potřeme 1 stroužkem česneku, panenským olejem a vyskládáme na servírovací talíř. Na topinky naneseme horkou fazolovou směs, posypeme rozmarýnem a podáváme.