Gratinované tortellini s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cuketa
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 500 g Těstoviny Tortellini
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1036 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 150.2 mg
  • Draslík 235.7 mg
  • Vláknina 6617.3 mg
  • Vitamín A 6617.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Omyjeme cukety, odřízneme konce stopek a pomocí struhadla na zeleninu cukety nastrouháme na středně jemné nudličky.

  • 3

    Připravíme pánev, rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme strouhanou cuketu a přibližně 5 minut na silném ohni smažíme. Oloupeme česnek, pomocí lisu ho prolisujeme k cuketě. Dochutíme solí.

  • 4

    Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Dno mísy poklademe cuketou, na ni rozložíme vařené tortellini.

  • 5

    Nastrouháme Parmezán, v míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme sýr, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek. Směs nalijeme do mísy na cuketu a těstoviny. Vše vložíme do střední části trouby, gratinujeme 15 minut. Když se vrchní vrstva zbarví do zlatova, těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu