Gratinované tortellini s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1036 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 150.2 mg
- Draslík 235.7 mg
- Vláknina 6617.3 mg
- Vitamín A 6617.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 220ºC (horkovzdušnou na 200ºC). Tortellini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.
-
2
Omyjeme cukety, odřízneme konce stopek a pomocí struhadla na zeleninu cukety nastrouháme na středně jemné nudličky.
-
3
Připravíme pánev, rozpálíme 2 lžíce másla, přidáme strouhanou cuketu a přibližně 5 minut na silném ohni smažíme. Oloupeme česnek, pomocí lisu ho prolisujeme k cuketě. Dochutíme solí.
-
4
Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Dno mísy poklademe cuketou, na ni rozložíme vařené tortellini.
-
5
Nastrouháme Parmezán, v míse rozšleháme vejce s mlékem, přidáme sýr, osolíme, opepříme, přisypeme muškátový oříšek. Směs nalijeme do mísy na cuketu a těstoviny. Vše vložíme do střední části trouby, gratinujeme 15 minut. Když se vrchní vrstva zbarví do zlatova, těstoviny vyjmeme, upravíme na talíře a podáváme.