Pikantní pečený kapr
Suroviny
- 800 g Kapr obecný
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.8 polévková lžíce Olej stolní
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 132.7 mg
- Draslík 716.5 mg
- Vláknina 2723.8 mg
- Vitamín A 2723.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naporcujeme na díly kapra, omyjeme, osušíme a zakápneme citronem, potřeme prolisovaným česnekem se solí.
-
2
Smícháme v míse mouku s pepřem, paprikou, chilli kořením a obalíme kapra.
-
3
Na rozpáleném oleji z obou stran porce ryby osmahneme.
-
4
Poté podáváme.