Celer pečený se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Sýr Parmezán
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Ořechy pekanové
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 241 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 19.9 mg
  • Draslík 169.8 mg
  • Vláknina 5583.3 mg
  • Vitamín A 5583.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer očistíme a nakrájíme na tyčinky velikosti sirky. Dáme ho do zapékací mísy, přidáme koriandr, kmín, rozetřený česnek, pokrájenou červenou cibuli a pekanové ořechy.

  • 2

    Smícháme smetanu s vývarem a nalijeme na zeleninu, osolíme a opepříme.

  • 3

    Sýr a strouhanku smícháme a nasypeme na zeleninu. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu