Celer pečený se smetanou
Suroviny
- 25 g Sýr Parmezán
- 50 g Strouhanka
- 50 g Ořechy pekanové
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Koriandr mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibule červená
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 19.9 mg
- Draslík 169.8 mg
- Vláknina 5583.3 mg
- Vitamín A 5583.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Celer očistíme a nakrájíme na tyčinky velikosti sirky. Dáme ho do zapékací mísy, přidáme koriandr, kmín, rozetřený česnek, pokrájenou červenou cibuli a pekanové ořechy.
-
2
Smícháme smetanu s vývarem a nalijeme na zeleninu, osolíme a opepříme.
-
3
Sýr a strouhanku smícháme a nasypeme na zeleninu. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
-
4
Ihned podáváme.