Minestrone s pestem
Suroviny
- 60 g Sýr Parmezán
- 85 g Těstoviny konzumní
- 4 g Sůl
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 g Pepř černý celý
- 60 ml Olej olivový
- 700 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Brambory rané
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1778 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 13.4 mg
- Draslík 1116.9 mg
- Vláknina 25887.5 mg
- Vitamín A 25887.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou bramboru, mrkev, cuketu, zelí a cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme se solí. V rendlíku se silnějším dnem rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme utřený česnek, nakrájenou bramboru, mrkve, cuketu a zelí. Zlehka osmahneme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina trochu nezměkne (5–7 minut).
-
2
Zalijeme vývarem, přidáme rajčata. Vše přivedeme k varu, pak zmírníme oheň a vaříme asi 20 minut. Nasypeme těstoviny, osolíme, nameleme pepř a za občasného zamíchání vaříme dalších 15 minut, dokud těstoviny nejsou uvařeny na skus (al dente).
-
3
Polévku servírujeme na hlubokém talíři s 1 lžící pesta, posypanou strouhaným parmezánem.