Minestrone s pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 85 g Těstoviny konzumní
  • 4 g Sůl
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 2 g Pepř černý celý
  • 60 ml Olej olivový
  • 700 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Pesto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1778 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 13.4 mg
  • Draslík 1116.9 mg
  • Vláknina 25887.5 mg
  • Vitamín A 25887.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.3 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou bramboru, mrkev, cuketu, zelí a cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme se solí. V rendlíku se silnějším dnem rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme utřený česnek, nakrájenou bramboru, mrkve, cuketu a zelí. Zlehka osmahneme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina trochu nezměkne (5–7 minut).

  • 2

    Zalijeme vývarem, přidáme rajčata. Vše přivedeme k varu, pak zmírníme oheň a vaříme asi 20 minut. Nasypeme těstoviny, osolíme, nameleme pepř a za občasného zamíchání vaříme dalších 15 minut, dokud těstoviny nejsou uvařeny na skus (al dente).

  • 3

    Polévku servírujeme na hlubokém talíři s 1 lžící pesta, posypanou strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu