Baklažánový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 10 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 327.7 mg
- Vláknina 6947.9 mg
- Vitamín A 6947.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baklažány omyjeme, rozpůlíme a dužinu nakrájíme do čtverců, posolíme a necháme půl hodiny působit, aby se zbavily hořkosti. Potom je důkladně vymačkáme a rozkrojenou plochou poklademe na plech s pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatohněda. Ještě teplé baklažány vydlabeme, dužinu vložíme do mísy a necháme vychladnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ručním mixérem rozmixujeme. Přidáme nasekanou petrželku, 5g soli, špetku pepře, 2 lžíce citronové šťávy a po troškách olej. Důkladně vymícháme do hladké pěny, dáme do uzavíratelné nádoby a v lednici necháme chladit. Mezitím očistíme papriky, zbavíme jádřinců rozkrojíme podélně a půlky plníme baklažánovým dipem. Podáváme s pečivem.