Toskánské pici s chlebem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1019 kcal
- Sacharidy 136 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1835 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 120 mg
- Draslík 10.3 mg
- Vláknina 12105 mg
- Vitamín A 12105 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nožem utřeme najemno česnek a necháme ho zesklovatět na pánvi s panenským olivovým olejem. Chlebovou kůrku nastrouhejte, zbytek chleba rozdrolte na kousky a přidáme na pánev. Ponecháme na mírném ohni, dokud vše nezezlátne.
-
2
Osolíme.
-
3
V dostatečném množství vody uvaříme pici, a jakmile se vynoří, vyjmeme je pěnovačkou nebo cedníkem; dáme je do omáčky s kousky chleba. Těstoviny podáváme horké, posypané nastrouhaným pecorinem, a je-li libo, nadrobno nasekanou petrželkou.