Riginette s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1320 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 512.1 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Spaříme rajčata ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme, jemně nasekáme. Nasekáme petrželku.
-
2
Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičky, vyjmeme páteř, osušíme je a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný stroužek česneku a papričku. Smažíme vše při mírné teplotě tak, aby se cibule a česnek nezbarvily.
-
3
Přidáme ančovičky, nasekaná rajčata a bude-li třeba, i špetku soli, a bez pokličky rajčata 15-20 minut při mírné teplotě dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.
-
4
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm horký podáváme.