Riginette s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 350 g Těstoviny Reginette
  • 400 g Rajčata
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 60 ml Olej olivový
  • 2 ks Ančovičky konzervované
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 461 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1320 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 512.1 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaříme rajčata ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme, jemně nasekáme. Nasekáme petrželku.

  • 2

    Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičky, vyjmeme páteř, osušíme je a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný stroužek česneku a papričku. Smažíme vše při mírné teplotě tak, aby se cibule a česnek nezbarvily.

  • 3

    Přidáme ančovičky, nasekaná rajčata a bude-li třeba, i špetku soli, a bez pokličky rajčata 15-20 minut při mírné teplotě dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.

  • 4

    Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře k receptu