Zeleninový salát s chlebem a kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 42 g
- Sodík 938 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 619.6 mg
- Vláknina 9319.8 mg
- Vitamín A 9319.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 151 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři čtvrtiny bochníku chleba nakrájíme na malé kousky, pokapeme je 60 ml oleje a upečeme dozlatova. Celé papriky na pomazaném plechu pečeme 45 minut, pak je necháme vychladnout. Sloupneme je ze slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je stopek a semínek. Ančovičky nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Jádřince propasírujeme skrz síto. Vmícháme zbylý olej, prolisovaný česnek a ocet.
-
2
Opečený chléb, papriky, rajčata, ančovičky, kapary a olivy smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou. 30 minut chladíme v ledničce a podáváme.