Mexický bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 806.4 mg
- Vláknina 15860.2 mg
- Vitamín A 15860.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Avokádo rozpůlíme, pokapeme citronovou štávou, vyjmeme pecku
-
2
a lžičkou vydlabeme dužinu.
-
3
Dužinu avokáda smícháme s olivovým olejem, nadrobno nakrájenou jarní cibulkou, prolisovaným stroužkem česneku a citronovou štávou - postačí dvě kávové lžičky. Směs dáme vychladit.
-
4
Uvaříme 4 velké brambory, vodu slijeme, brambory necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
-
5
Teď už nám zbývá jen nakrájená rajčata a papriku smíchat s plátky brambor. Okořeníme solí, pepřem a jednou rozemletou chilli papričku.
-
6
Salát nandáme na talíře nebo do misek a navrch přidáme vychlazenou směs avokáda. Ozdobíme plátkem citronu.