Ztracená vejce s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 23 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 506.9 mg
- Draslík 372.7 mg
- Vláknina 748 mg
- Vitamín A 748 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce si dáme vařit okyselenou a osolenou vodu. Hrnec naplníme asi do 1/3 objemu. Přivedeme k varu.
-
2
Do vařící vody vlijeme vajíčko, které jsme si nejprve vyklepli do misky s troškou vody. Při přelévání vejce do vařící vody se snažíme vejce udržet v jednolitém větším tvaru. Vaříme ještě asi 4 minuty.
-
3
Uvařená vejce servírujeme přelitá jogurtem, mírně osolená a dochucená paprikou zpěněnou na rozpáleném tuku.