Lívance z pohanky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Pohanka
  • 40 g Droždí
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Mléko - podmáslí
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 956 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 616 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 214 mg
  • Draslík 893.3 mg
  • Vláknina 25600 mg
  • Vitamín A 25600 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku na jemno umeleme, přidáme rozdrobené droždí, rozpuštěné máslo, podmáslí, žloutky a sůl. Zaděláme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Potom do těsta zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Na pánvi v rozehřátém oleji pečeme menší lívance.

Komentáře k receptu