Těstovinové halušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 14 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 145.7 mg
- Vláknina 4855 mg
- Vitamín A 4855 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme mouku se solí a kypřicím práškem a vymícháme hladké těsto.
-
2
Těsto protlačíme sítem na halušky do vroucí osolené vody. Halušky vaříme asi 5 minut, vyjmeme je a přendáme do studené vody. Před podáváním halušky prohřejeme na rozpuštěném másle.