Papájová omáčka
Suroviny
- 500 g Papaya
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 165 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 8 g
- Sodík 107 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 545 mg
- Vláknina 5554.8 mg
- Vitamín A 5554.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papáju oloupeme, polovinu nakrájíme na kostky a druhou polovinu rozmixujeme. Feferonku pokrájíme na kolečka a šalotku nasekáme.
-
2
Feferonku, šalotku a očištěné, na kostky rozkrájené papriky opečeme na oleji. Vmícháme papájové pyré a kostky, promícháme, přidáme oba druhy octa, cukr, sůl, pepř.
-
3
Omáčku podáváme k syrové i smažené zelenině.