Cantalská sýrová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 8 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
  • 4 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 174.2 mg
  • Vláknina 3913.5 mg
  • Vitamín A 3913.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na másle spolu s nasekaným česnekem. Osolíme, zalijeme vodou a necháme přejít varem.

  • 2

    Do zapékací mísy položíme vrstvu slabších krajíčků chleba, které posypeme nastrouhaným sýrem. Pokračujeme, až je mísa plná.

  • 3

    Nakonec chleba a sýr zalijeme polévkou a dáme do rozpálené trouby zapéci.

  • 4

    Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu