Úhoř na modro
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 1000 g Úhoř říční
- 1 kávová lžička Estragon
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 0.13 l Víno bílé
- 2 l Voda pitná
- 0.25 l Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 61 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1003.6 mg
- Vláknina 32609.8 mg
- Vitamín A 32609.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do osolené vody přilijeme bílé víno, ocet, přidáme cibuli nakrájenou na kroužky, bobkový list, pepř, petržel nakrájenou na plátky, petrželovou nať a estragon. Vodu uvedeme do varu.
-
2
Nestaženého úhoře vykucháme, omyjeme, zalijeme vroucím octem a vložíme do připraveného vývaru. Bez vaření necháme táhnout na mírném ohni asi 25 minut.
-
3
Měkkou rybu vyjmeme a po okapání ji upravíme na nahřátou mísu. Pokapeme máslem, obložíme dílky citronu a nasekaným koprem.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.