Svítek s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 5 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 148.5 mg
- Draslík 101.7 mg
- Vláknina 766 mg
- Vitamín A 766 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle z předchozího dne nastrouháme a osmažíme na lžičce másla dozlatova. Odstavíme z ohně, polijeme horkým vínem a vzniklou kaši necháme vychladnout.
-
2
V míse utřeme lžíci másla s cukrem, žloutky a citronovou kůrou do pěny. Přimícháme vinnou kaši, sníh ze 4 bílků a rozinky.
-
3
Pečeme v máslem vymaštěné a strouhankou vysypané formě dozlatova.
-
4
Podáváme s vanilkovou nebo ovocnou omáčkou.