Brněnské roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 50 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 268 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 473.8 mg
  • Vláknina 1123 mg
  • Vitamín A 1123 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme.

  • 2

    Na koncích každou roštěnku nakrojíme jako kapsu a do otvoru vsuneme půlku rozkrojeného česneku. Na středu protkneme 2 proužky slaniny.

  • 3

    Maso poprášíme moukou a na oleji po obou stranách opečeme. Potom přidáme na proužky nakrájenou cibuli, opečeme ji s masem a mírně podlijeme. Dusíme doměkka.

  • 4

    Podáváme s rýží nebo s těstovinami.

Komentáře k receptu