Brněnské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 28 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 473.8 mg
- Vláknina 1123 mg
- Vitamín A 1123 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, na okraji nařízneme a osolíme.
-
2
Na koncích každou roštěnku nakrojíme jako kapsu a do otvoru vsuneme půlku rozkrojeného česneku. Na středu protkneme 2 proužky slaniny.
-
3
Maso poprášíme moukou a na oleji po obou stranách opečeme. Potom přidáme na proužky nakrájenou cibuli, opečeme ji s masem a mírně podlijeme. Dusíme doměkka.
-
4
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.