Houbová polévka se smetanou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Petržel - nať
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 28.5 mg
  • Draslík 789.5 mg
  • Vláknina 2268 mg
  • Vitamín A 2268 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem, rozšleháme metlou a přidáme nakrájené, na másle podušené žampiony (nebo hříbky). Vaříme asi 15 minut.

  • 2

    Potom přilijeme smetanu a za stálého míchání necháme přejít varem. Nakonec polévku osolíme.

  • 3

    Po odstavení z ohně přisypeme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu