Slaneček marinovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Sleď čerstvý
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Hřebíček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 0.5 šálek Olej stolní
  • 0.5 šálek Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 157.5 mg
  • Draslík 668.7 mg
  • Vláknina 27501.2 mg
  • Vitamín A 27501.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava marinády :

  • 2

    Mlíčí prolisujeme, smícháme s olejem, octem a kořením v celku.

  • 4

    Pod tekoucí vodou omyjeme slanečky a poté je uložíme do studené vody na 24 hodin. Vodu párkrát vyměníme. Jako poslední lázeň můžeme použít i mléko.

  • 5

    Po odležení slanečky stáhneme, zbavíme hlavy, vykucháme a vykostíme. Filé můžeme nákrájet na proužky anebo svinout do závitků.

  • 6

    Takto upravené slanečky vložíme do mísy, proložíme na kolečka nakrájenou cibulí, polijeme marinádou z mlíčí a necháme uležet.

Komentáře k receptu