Bucatini s vejci a artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 90 g Pancetta
  • 500 g Těstoviny Bucatini
  • 250 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 4 ks Artyčoky
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 788 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 133 g
  • Cholesterol 8631.8 mg
  • Draslík 2546.5 mg
  • Vláknina 72566.7 mg
  • Vitamín A 72566.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 79.2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájenou najemno a pancetu nakrájenou na tenké plátky orestujeme /asi 5 minut/ve velké pánvi na rozpáleném oleji.Přidáme artyčoky nakrájené na tenké plátky.Předem artyčoky očistíme,zbavíme špičky,tvrdých částí a zkadeřeného vnitřku.Vaříme deset minut.Přidáme suché bílé víno,sůl podle chuti a vaříme 15 minut /dokud artyčoky nezměknou/.

  • 2

    Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu,scedíme je a přidáme do pánve k artyčokové omáčce.Promícháme a přidáme ušlehané,osolené vajíčko a nastrouhané pecorino.Tři minuty mícháme na silném ohni.

  • 3

    Můžeme podávat.

Komentáře k receptu