Krémová z tykve a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 500 g Tykev
  • 30 g Tuk
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 818.9 mg
  • Draslík 1714.9 mg
  • Vláknina 16479 mg
  • Vitamín A 16479 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 102.6 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Rajče a cibuli nakrájíme na plátky.

  • 2

    Dáme do hrnce a pod pokličkou dusíme v 1/2 l vody, doměkka.

  • 3

    Rozmixujeme, přilijeme horké mléko, tuk, cukr, pepř, masox a necháme přejít varem.

  • 4

    Zjemníme žloutky rozmíchanými v mléce.

Komentáře k receptu